עו
עו
פנייה לייעוץ אישי



    9 נושאים שחשוב שיופיעו בהסכם הורות משותפת

    אם בעבר במרבית מקרי הגירושין, האמא הייתה מקבלת משמורת מלאה על הילדים, בהחלט ניכר שינוי בנושא זה בישראל, וניתן לראות היום יותר ויותר אבות אשר לוקחים חלק במשמורת הילדים ובגידולם. על המשמורת משותפת, יתרונותיה, ומה חשוב לכלול בהסכם המשמורת המשותפת.

    תוכן עניינים

    הסכם הורות משותפת

    הליך הגירושים כולל התייחסות למספר נושאים כגון חלוקת רכוש, מזונות וכמובן משמורת הילדים. ניתן להגיע להסכם הורות משותפת בגירושין כך:

    1. באמצעות תביעת גירושין

    2. באמצעות הסכם גירושין שנערך על ידי עורך דין מגשר ללא הקשר להגשת תביעת גירושין בבית המשפט.

    באופן כללי, היכן שניתן להסכים על הדברים ולהימנע ממאבקים משפטיים ותביעות, הרי שייטיב לכולם. במידה ואין סיכוי לתקשורת או שיח פתוח, והדרך היחידה להגיע להסכם היא באמצעות הגשת תביעה לבית המשפט, הרי שכך ייעשה.

    9 דברים שחובה שיופיעו בהסכם הורות משותפת בגירושין?

    #1 הצהרה של ההורים בנוגע לרצונם להיות הורים שותפים במשמורת משותפת

    מה הכוונה במשמורת משותפת, מה ההורים לוקחים על עצמם בהקשר של השיתוף במשמורת.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      #2 הצהרת ההורים בנוגע להבנת על האחריות הנדרשת מהם

      התייחסות למה ההורים לוקחים על עצמם בהקשר של המשמורת בכלל, ולאו דווקא חלוקה ביניהם.

      1. הגדרה לגבי קבלת החלטות הנוגעות לילדים – כיצד מתקבלות החלטות לגבי הילדים? מה עושים במקרה בו לא מצליחים להחליט דבר מה?

      2. הגדרת הקווים החינוכיים – ההורים מגדירים (או שכבר הגדירו בנישואין) את הקווים החינוכיים לאורם הם דבקים, בחינוך הילדים.

      3. הגדרה באילו מקרים נדרשת הסכמת שני ההורים, באילו מקרים ניתן לאחד ההורים להחליט – על מנת למנוע חיכוכים ומצבי אי ודאות בעתיד, כדאי להגדיר גבולות לנושאים ומצבים בהם נדרשת מעורבותם של שני ההורים, ובאילו מקרים הורה אחד יכול להחליט בעצמו ולעדכן לאחר מכן את ההורה השני.

      4. הגדרה לגבי מקום המגורים והאם יכול אחד ההורים להעתיק מקום מגוריו הרחק מהמקום הנוכחי – במקרה של משמורת משותפת, שני ההורים גרים בקרבת מקום, מכיוון שעל הילדים להתנהל במסגרות החינוכיות ובמסגרות הנוספות בקלילות וללא כובד מרחק נסיעה העולה על הסביר.

      5. אופי המסגרת החינוכית ומסגרות נוספות כגון חוגים, תנועות נוער וכו' – ההורים מחליטים מה המסגרות הבלתי פורמליות בהן הילדים יקחו חלק, ומסכימים על המסגרות הללו ועל המהות של כל מסגרת.

      6. חלוקה מפורטת של האחריות בין ההורים – חלוקת ימים ושעות, חלוקת חגים ומועדים – חשוב מאוד לחלק באופן ברור, פשוט, מוסכם ולהשתדל לא לשנות, את הימים והשעות בשבוע. יש להגדיר גם מה עושים במידה ויש שינוי ואחד ההורים נאלץ לשנות חד פעמית או בקביעות את חלוקת הימים והשעות בין ההורים.

      7. הסכמה לגבי מזונות – בחלק מהמקרים הצדדים במשמורת משותפת מסכימים על ביטול מזונות וחלוקה שווה בהוצאות הכספיות עבור כל התחומים של הילדים: מסגרות חינוכיות, ביגוד והנעלה, תרופות, משחקים, בילויים, לימודים וכו'. בחלק מהמקרים אחד הצדדים כן משלם לצד השני, וחשוב להגדיר ולהסכים על נושא המזונות.

      מהי משמורת משותפת?

      משמורת משותפת היא משמורת של ההורים המתגרשים על ילדיהם, באופן שווה או כמעט שווה בכל התחומים. משמורת משותפת בעיקר משמעה לקחת חלק משמעותי יותר בגידול וחינוך הילדים, לצד שוויון בנטל של שני הצדדים.

      מה היתרונות במשמורת משותפת?

      ניתן לומר כי היתרונות המשמעותיים במשמורת משותפת באים לידי ביטוי מצד הילדים ומצד ההורים: מצד הילדים, הם מקבלים יציבות ואיזון רחבים, שני בתים חמים ואוהבים, שני הורים שמטפלים בהם ודואגים להם.

      מצד ההורים, הנושא של חלוקת רכוש בגירושין נהיה עיקר הדיון בהליך הגירושין, מה שמוריד המון מתח לגבי נושא הילדים, בשל החלוקה השווה. לכן ראשית כל, זה מוריד מתח בהליך הגירושין עצמו, שנית וחשוב לא פחות, זה מאפשר להורים לקחת חלק משמעותי בחיים של ילדיהם, ולא בשלט רחוק. (זה המקום להוסיף כי משמורת משותפת משמעה ששני ההורים גרים במקום סמוך זה לזה, על מנת שהילדים יוכלו להתנהל בקלות בין שני הבתים).

      הבחירה לחלוק הורות משותפת בגירושין היא בחירה מבורכת, רחבה ולוקחת את מקסימום האחריות. על מנת להגיע להסכם המכיל והמפורט ביותר, ההמלצה היא להסתייע בעורך דין מקצועי שילווה אתכם בתהליך, יידע לשאול את השאלות הנכונות ויעזור לכם להגדיר את כל התחומים והנושאים אשר כלולים במשמורת המשותפת.

      התוכן המשפטי המשובץ בעמודי האתר נבדק ואושר בזמן הפרסום אך אינו עובר בדיקה ועדכון באופן שוטף ולפיכך מובהר כי אין לראות באמור באתר תחליף לייעוץ משפטי או מקור שניתן להסתמך עליו מבלי להתייעץ מראש עם עורך דין. העושה שימוש באמור באתר – עושה זאת באחריותו הבלעדית.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9974772 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף