Ahava_MainPic אהבה, גירושין ומשפט צדק
Ahava_MainPic אהבה, גירושין ומשפט צדק
פנייה לייעוץ אישי



    הוכחנו שהאישה זכאית למחצית מהעסק הרשום על שם הבעל. האישה תקבל מחצית מהעסק!

    תקציר

    אישה הקימה עסק יחד עם בעלה בטרם לנישואין, והעסק נרשם על שמו בלבד. כאשר בני הזוג ביקשו להתגרש, סירב הבעל לחלוקה שווה של העסק ביניהם, וטען כי מדובר בעסק שהוקם בטרם לנישואין ואינו מהווה רכוש משותף.

    בית המשפט קיבל את עמדתנו, שבטרם לנישואין בני הזוג היו ידועים בציבור והייתה להם כוונת שיתוף ברכוש. לבסוף פסק בית המשפט שיש לחלק את הרכוש בין הצדדים עוד טרם לנישואין, לרבות חלוקת שווה של העסק.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      רקע

      בני זוג חיו יחד במשך מספר שנים במהלכן הקימו עסק שנרשם על שם הגבר בלבד. לאחר זמן מה בני הזוג החליטו להנשא בנישואין אזרחיים. האישה שלא ערכה הסכם ממון מבעוד מועד, ביקשה להתגרש מבעלה והגיעה למשרדנו לקבל ייצוג משפטי.

      האישה ביקשה לחלק את הרכוש של הצדדים ביניהם באופן שווה, לרבות העסק שהוקם בטרם לנישואין ונרשם על שם הבעל בלבד. הבעל התנגד נחרצות לחלוקה שווה של הרכוש, וביקש לקבוע שהרכוש שעל שמו ישאר שלו בלבד.

      האתגרים עמם התמודדנו בתיק זה

      חוק יחסי ממון חל על זוגות שנישאו בלבד, והוא אינו חל על ידועים בציבור. במקרים בהם בני זוג התגוררו יחד לפני הנישואין, ולאחר מכן נישאו, הרכוש יחולק ממועד תחילת הנישואין, אלא במקרים שתוכח כוונת שיתוף לפני הנישואין.

      במקרה זה, הבעל טען ש יש לחלק את הרכוש החל מהמועד בו נישאו, וזאת על אף שבני הזוג החלו את מסע חייהם המשותפים הרבה קודם ליום חתונתם. לפיכך, נדרשנו להוכיח שהייתה כוונה של הצדדים לשתף את הרכוש, גם בתקופה שלפני הנישואין.

      ההישגים שלנו

      1. הפרכנו את טענת הבעל שהקשר ביניהם בטרם לנישואין היה קשר עסקי בלבד.
      2. הוכחנו לבית המשפט שהצדדים ניהלו אורח חיים של בני זוג ידועים בציבור עוד הרבה בטרם לחתונתם.
      3. שכנענו את בית המשפט שלצדדים הייתה כוונת שיתוף ברכוש, לרבות העסק על שם הבעל, גם בתקופה שקדמה לנישואין.
      4. שכנענו את בית המשפט שהעסק נרשם על שם הבעל בלבד, אך ורק בשל העבודה שהוא היה חסר עבודה באותה העת, ואילו האישה הייתה שכירה במקום אחר במקביל.
      5. על אף טענות הבעל שהאישה הייתה שכירה בלבד בעסק, בית המשפט קיבל את עמדתנו, שהאישה לא הייתה שכירה, אלא היא השקיעה כספים בהקמתו יחד עם הבעל, והיא הייתה שותפה משמעותית בהפעלתו.
      6. בית המשפט קיבל את עמדתנו שהעסק הוא רכוש משותף של בני הזוג ויש לאזן את שוויו ביניהם.
      7. משמעות ההחלטה היא שהרכוש יחולק בין בני הזוג החל מהתקופה בה היו בני הזוג ידועים בציבור, לרבות העסק שנרשם על שם הבעל בלבד.

      האמור בתוכן המקצועי באתר Ahava נבדק ואושר אך מובהר שאין לראות בו משום תחליף לייעוץ משפטי ו/או להסתמך עליו בכל אופן שהוא. העושה כן, עושה זאת על דעתו ואחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-2315790 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף