Ahava_MainPic אהבה, גירושין ומשפט צדק
Ahava_MainPic אהבה, גירושין ומשפט צדק
פנייה לייעוץ אישי



    בקשה למתן צו קיום צוואה

    בקשה למתן צו קיום צוואה

    תוכן עניינים

    ההליך הרשמי הנדרש

    צוואה היא מסמך בעל תוקף משפטי ברמת העיקרון. אולם, הצוואה עצמה מקבלת את תקפותה, רק מרגע שהמוריש אכן נפטר וחולף מן העולם. כעת יש צורך לפתוח בהליך של צו קיום צוואה, על-מנת שיהיה לה אכן התוקף המחייב, ויהיה ניתן להוציא אותה מן הכוח אל הפועל. את הבקשה של צו קיום צוואה יכול למעשה כל אדם שהכיר את הנפטר להגיש – לא רק יורשיו החוקיים מוגבלים לכך, אלא גם אנשים נוספים (הדבר נדרש משום שלעתים הצוואה קובעת ירושה לקטינים בלבד, או לאנשים שאינם יכולים לתפקד באופן עצמאי).

    את הבקשה להוצאת הצו, שולחים אל הרשם לענייני ירושה, או אל אחד מבתי הדין הרבניים (בצוואה עצמה אמור לכתוב המוריש את מי הוא מסמיך להוציא לפועל את הצוואה). חשוב לציין, שיש להוציא את הצו, גם במידה והצוואה עצמה קבעה חלוקה של חלק מהרכוש, ולא כולו. את הרכוש הנותר יש לדרוש בהתאם להוצאת צו ירושה, שיקבע את החלוקה לפי דיני הירושה בישראל.

    למידע מקיף על ירושות וצוואות בפורטל ירושות לחץ כאן

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מידע על ההוצאה של צו קיום צוואה

      מה צריך להביא? כשאתם פונים בבקשה להוציא צו קיום צוואה עליכם לצרף מספר מסמכים. גם אגרות (אותן ניתן לשלם דרך האינטרנט), גם תעודת פטירה, או לחלופין העתק נאמן למקור חתום ע"י עו"ד.

      עליכם לצרף כמובן גם את הצוואה של הנפטר. כמו כן, עליכם לצרף העתק של משלוח הבקשה לצו לכלל היורשים המוזכרים בצוואה. לחלופין אפשר לצרף לבקשה חתימות של כלל היורשים, שמראות כי הם מודעים לכך שהוגש הצו.
      מחוץ לישראל: קיימים מצבים, בהם תבקשו להוציא צו קיום צוואה לאדם אשר איננו מתגורר בישראל, אך יורשיו בהחלט מתגוררים בארץ. במצב כזה יש עוד כמה אישורים אשר עליכם לצרף בכדי שהצו יצא לפועל. ראשית יש לצרף אישור המעיד על כך שלמוריש אכן קיימים נכסים שונים בתחום שיפוטה של מדינת ישראל.

      כמו כן, כל בקשה להוצאת צו קיום צוואה שכוללת מסמכים שיש צורך בתרגומם חייבת גם תרגום וגם חתימה של נוטריון (הדבר איננו נדרש, במידה ושפת המקור הינה בעברית, ערבית או אנגלית). במידה ויש מסמכים זרים נוספים – יש צורך בחתימה של השגרירות/קונסוליה הישראלית, או לחלופין אישור אפוסטיל למדינות החברות באמנה.

      העברה לאפוטרופוס: אם הרשם לענייני ירושה או בית הדין הרבני, מצאו שאכן אתם עומדים בתנאים להוצאת צו קיום צוואה, הצוואה עצמה תועבר אל האפוטרופוס הכללי של המדינה, שגם הוא פועל מטעם משרד המשפטים. האפוטרופוס הכללי, בקבלתו צו קיום צוואה יכול לקבוע את מימושה, או להעבירה לדיון משפטי נוסף, במידה והוא מוצא כך לנכון. אם לא צצו בעיות – הצו עצמו יוחזר אל הרשם, וכעת יהיה ניתן לממש אותה באופן סופי.

      לסיכום, במהלך הבקשה להוצאת צו קיום צוואה יש להיעזר במנהל עיזבונו של הנפטר, כפי שהוא קבע בצוואתו, משום שבמקרים רבים מדובר בעו"ד שיש לו ניסיון רב בדיני ירושה. כמו כן, רבים מהמסכים גם דורשים אישור של עו"ד או אישור נוטריוני – חתימות על מסמכים ובקשות רשמיות למשרד המשפטים, חתימות על תרגומים וכן על העתקים נאמנים למקור. לכן חשוב שתרכזו אצלכם את כל המסמכים החשובים במהירות האפשרית, ע"מ שיהיה ניתן להוציא במהירות את הצוואה לפועל.

      האמור בתוכן המקצועי באתר Ahava נבדק ואושר אך מובהר שאין לראות בו משום תחליף לייעוץ משפטי ו/או להסתמך עליו בכל אופן שהוא. העושה כן, עושה זאת על דעתו ואחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-2315790 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף